lauantai 27. lokakuuta 2012

KK PyöräilyMeitin jutut tulevat tänne plokiin hiukan epämääräisessä järjestyksessä. Kuten aiemmin mainittu - parempi myöhään kuin silloinkaan. Tässä vaiheessa vuotta on Kalevan Kierros jo paketissa ja SKSHS:lla kaksi uutta Kalevan kiertäjää. Onnea Mika & Masa!.  Suunnistuksen rapsa pitäisi myös kirjoittaa, mutta odottelemme edelleen järjestäjän kuvia tapahtumasta. Taitaa olla myös niin, että meiltä on pari hullua ollut mukana Mammuttimarssilla, mutta vahvistusta ei ole vielä saatu. Olemme myös ehtineet järjestää perinteisen matalanpaikanleirin. Leirillä tehdyistä jatkosuunitelmista juttua myöhemmin.

Mutta, nyt pyöräilyyn - "kynän" varressa Mika.

Team SKSHS heti kisan jälkeen
Kalevan Kierroksen 108 kilometrin pyöräilyosakilpailuun Suomen Turun Ruskolla otti SKSHS:stä osaa pyöräilevä kolmikko Jukka, Masa ja Mika. Takana oli reippaasti pyöräilty kesä ja allekirjoittanutkin pääsi kesän mittaan varsin mukavasti kiinni pyöräilyn lumoihin – KK-pyöräilystä tulikin sitten itselleni ensimmäinen varsinainen kunnon koetus pyöräilyn saralla.

Kilpailuun valmistauduttiin huolella, Jukalla ja Mikalla oli takanaan vuorokauden matalanpaikanleiri asianmukaisine tankkauksineen ja Masa tuli paikalle Ruskon koulukeskukseen suoraan Espoosta. Valmistautumisen huolellisuus tosin tökkäsi pahan kerran lähtöaamuna, kun osa oleellisista tarvikkeista unohtui leirikueskukseen. Onneksi pyörät muistettiin sentään ottaa mukaan ja Masan tuomilla lainavälineillä varustautuneina oltiin sitten hyvässä iskussa kisaa silmälläpitäen.

Kehnoista kesäsäistä huolimatta kisalauantaina 11. elokuuta sää oli hieno, joskin vähän kolea, monet olivat kahden vaiheilla lyhyiden ja pitkien pyöräilyvarusteiden välillä. Matkaan päästiin mukavasti – edellisistä vuosista poiketen ”kovat” pyöräilijät (joihin kaikki SKSHS:läisetkin luonnollisesti kuuluivat) oli ripoteltu tasaisesti koko porukan sekaan niin, että mahdollisuudet kovavauhtisten jonojen muodostumiseen vähenivät. Toki peesaus oli jo lähtökohtaisesti kielletty, mutta niin se oli ollut aikaisempinakin vuonna. Mielestäni järjestely oli onnistunut, koskapa vastaan (tai pikemminkin ohi) meni vain yksi kahden hengen selkeä vuorovetoryhmä.

Sää lämpeni kisan aikana mukavasti ja SKSHS:läiset tekivät mukavassa pyöräilykelissä kellontarkkaa työtä: Jukka saavutti maalilinjan aikaan 3:16,41 – Masa tästä 12 minuuttia ja Mika 26 minuuttia perässä. Toisen kierroksen puolen välin juottopisteellä tuli eräs pyöräilykisan tärkeistä opetuksista: vesimukia ei kannata napata kolmenkympin vauhdista. Edellä mainitun opetuksen lisäksi mieleen jäi ensimmäisen kierroksen puolessavälissä alkanut pyörästä kuuluva naksahtelu, jonka syy ei selvinnyt. Vauhtiin naksuna ei vaikuttanut, mutta hermoja se söi ihan kivasti. Kalevan kierroksen joukkuepisteitä SKSHS sai mukavasti pitkän matkaa yli kahden tuhannen. 

Suorituksen jälkeen käväisimme suihkussa ja päätimme poiketa lautasellisella lihasoppaa Ruskon koulukeskuksessa – ikäväksemme havaitsimme sopan loppuneen, joten jouduimme jakamaan kolmeen pekkaan palan jäljelle jäänyttä ruotsalaista näkkäriä. Ihmetys oli suuri, olihan meidän jäljestämmekin vielä kisareitilläkin paljon porukkaa ja suihkuihin ja pukuhuoneeseenkin jäi vielä monta kisan läpikäynyttä. Päätin ensi vuonna polkea ainakin puoli tuntia lujempaa, että soppaa riittäisi – tänä vuonna paikallinen pizzeria korjasi tilanteen pienestä maksusta.

- Mika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti