perjantai 9. lokakuuta 2015

We will, we will ROCKman

Foto: Matti Rapala-Andersson

Ö till öhön verrattuna Rockman Swimrun oli ainakin tänä vuonna erittäin haastava kisa. Vesi vuonossa oli noin 11 astetta kun se edellisenä päivänä oli vielä 15. Jätimme siis neopreenilätsät hotellihuoneeseen, mikä jälkikäteen todettuna oli selvä virhe. Jannen osalta virhe olisi saattanut olla kohtalokaskin, 100m lisää pitkiin uinteihin ja edessä olisi todennäköisesti ollut keskeyttäminen. Pitkien uintien jälkeen olimme molemmat pahoissa krampeissa ja aivan horkassa. Liikkeelle siis mahdollisimman nopeasti ja alle puolessa tunnissa saattoi ottaa jo lakin päästä ja avata märkkäriä.

Swimrun ei kovin hyvin nimenä kuvaa Rockmania, siksi vähän juoksimme. Swimhiking olisi osuvampi meille. Ylivoimaisesti suurin osa reitistä oli kivikkoa, jyrkkää nousua tai laskua tai niin pientä ja epätasaista polkua, että me emme pystyneet juuri juoksemaan. Muutaman joukkueen kanssa vaihdoimme aktiivisesti sijoituksia isoimman osan matkasta. Maissa ne menivät heittämällä ohi, välillä useammankin kerran kun eksyivät, ja uinneissa vastavuoroisesti me saimme etua.

Maisemat ja luonto oli kyllä juuri niin hienoa kuin voi kuvitella. Näkymät etenkin Preikestolenilta ja Brattlia edeltävältä osuudelta olivat tasamaan miehille ennen näkemättömiä. Harvoin tulee juostua paikoissa, joissa harha-askeleen pituus voi olla 600m pystysuoraan mitattuna.

4444 rappusta oli pitkä matka. Käytimme niihin tunnin, vitsailua ei paljon kuulunut ja välillä etenimme nelivedolla. Rappusten jälkeen oli vain kaksi uintia ja niistäkin toinen lyhennetty. "Uimavalvojien" mukaan järven reunoilla olevat lumialueet eivät enää viilentäneet vettä koska lumi ei koskenut vettä. Enpä ole ennen swinrunnannut lumella. Skipatun järven vesi oli kuulemma noin 2 asteista, nämä jäljelle jääneet varmaan 6-8 astetta.

Järjestelyt toimivat kokonaisuutena hyvin, joskin on myös ero Ö till ön hyvin ammattimaiseen ja kokeneeseen porukkaan.

Kannattaako Rockmaniin lähteä? Kyllä, aivan ehdottomasti! Lähtisimmekö uudestaan? Nyt ei tunnu siltä.
 
Tästä voi katsella hiukan tunnelmia ja maisemia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti